Izjemno zadovoljni z udeležbo in izvedbo Mednarodne konference SZE 2021 - Oskrba ter raba energije v pametni stavbi in domu

07.07.2021

Izvedba Mednarodne konference SZE 2021: Oskrba ter raba energije v pametni stavbi in domu med 28. in 29. junijem 2021 je uspela!

Tokrat se je Slovenskemu združenju za energetiko (SZE) pri organizaciji pridružil TECES in partnerstvo SRIP Pametne stavbe in dom z lesno verigo. Konference v Grand hotelu Bernardin, Portorož, se je v živo udeležilo preko 90 udeležencev, določeni pa so novostim sledili preko spleta. 

Glavna tema, Oskrba ter raba energije v pametni stavbi in domu, je izpostavila aktualne energetske teme v razvoju pametnih stavb in doma v urbanem okolju, povezne z procesom digitalizacije ter prikazom vloge človeka v takšnem sodobnem okolju. Domači in tuji strokovnjaki so predstavili kar 42 strokovnih prispevkov, ki so izpostavili trende in novosti iz področja.

Ustvarilo se je izvrstno poslovno-konferenčno okolje za izmenjavo mnenj, predstavitev primerov uspešnih praks ter mreženja za vzpostavitev poslovnih priložnosti.

TECES se je pridružil k organizaciji konference kot strateški partner, saj je naše 20 letno poslanstvo prav povezovanje deležnikov in ustvarjanje sinergij na področju zelenih tehnologij in energetsko učinkovitih rešitev.

O Mednarodni konferenci SZE 2021: Oskrba ter raba energije v pametni stavbi in domu

Mednarodna konferenca SZE 2021 se je odvila že 23. po vrsti in je tradicionalno prepoznana kot uveljavljen strokovni dogodek. Tematika je naslavljala oskrbo z energijo in rabo energije v vsakdanjem življenju, ki sta postali eden izmed mega trendov razvoja energetskih tehnologij. Integracija ustreznih rešitev v pametno stavbo in dom omogoča trajnostno, uporabniku prijazno okolje, ki je hkrati povezljivo in energijsko samozadostno. Pri načrtovanju pametne stavbe in doma pa je pomembno predvsem zavedanje, komu so namenjene. Torej je središče vsega zadovoljevanje potreb uporabnika s prioritetnim poudarkom na energetski učinkovitosti.

Na konferenci je bilo v 2 dneh predstavljenih 42 strokovnih prispevkov domačih in tujih strokovnjakov, vsi prispevki so tudi objavljeni v zborniku konference. Predogled uvodnikov in kazala si prenesite iz priloge spodaj.

Udeleženci ustvarili izvrstno vzdušje

Zahvaljujemo se vsem udeležencem za spoštovanje omejitev ob COVID19 ukrepih.

Navdušeni smo, da so sodelujoči s svojo energijo in prispevki ustvarili izvrstno konferenčno okolje, ki je omogočalo izmenjavo mnenj, predstavitev uspešnih praks ter mreženja za nove poslovnih priložnosti.

TECES SZE 2021 VSISlika: udeleženci večernega programa SZE 2021

Na tem mestu zahvala tudi članom Organizacijskega odbora za izjemno izvedbo dogodka, članom Strokovnega odbora za izbor aktualnih tematik in govorcev domačih in tujih strokovnjakov.

Prav tako pa se zahvaljujemo članom TECES in SRIP Pametne stavbe, ki so nastopili na plenarnem delu konference, se udeleževali kot moderatorji in panelisti na posameznih sekcijah konference. Danfoss Trata d.o.o., Kronoterm d.o.o., Prof.el d.o.o, Rem d.o.o., Solvera Lynx d.o.o., Stanovanjski sklad RS, javni sklad in ZAG-Zavod za gradbeništvo, hvala za zaupanje in udeležbo!

Uradna stran Mednarodni konferenci SZE 2021

Izvedeni program in prispevke si lahko ogledate tukaj.

Fotografske vtise iz dogodka si lahko ogledate tukaj.


Posnetek zaslona 2024 03 22 102928
Aktivnosti sofinancirata Republika Slovenija - Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije ter EU iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

 
Na spletni strani SRIP PSiDL uporabljamo piškotke z namenom izboljšanja uporabniške izkušnje ter za uporabniške nastavitve strani. Prosim sprejmite piškotke.